Bezoekje aan De Slimste Mens

Met mijn studievereniging bracht ik een bezoekje aan het NCRV-gebouw in Hilversum, om een opname van televisieprogramma De Slimste Mens bij te wonen. We kregen eerst een rondleiding door onder andere de regiekamer en de nog lege studio. Daarna mochten we de volle zaal in, waarbij de bezoekersbankjes bijna volledig bezet werden door de vereniging. Best een grappig gezicht. Het was überhaupt grappig om zo’n studio eens van binnen te zien. Het ziet er heel anders uit dan op een televisiescherm. Van het gebouw maakte ik foto’s, die kun je hier bekijken.

Ook duurde de opname veel langer dan de uiteindelijke aflevering op de televisie zal zijn. Met andere woorden: we mochten van zo dichtbij het programma meebeleven én daar werd ook nog eens meer tijd aan besteed! Twee vliegen in één klap, zoals dat dan gezegd wordt. Al eerder bracht ik met mijn studievereniging overigens een bezoekje aan VPRO, wat een beetje vergelijkbaar was. Toch kregen we nu wat meer te zien, wat betreft de daadwerkelijke opname van het programma. Het gebouw was indrukwekkend, met alle grote desks met enorm veel knopjes in de regie-, licht- en geluidskamers. Het lijkt me echt moeilijk om al die knopjes vrijwel tegelijkertijd te bedienen. Er werd ook nog eens verteld dat er bijna geen na-bewerking gedaan wordt aan het programma, wat betekent dat ongeveer alles direct perfect opgenomen moet worden. En dat terwijl er met zes camera’s tegelijkertijd gefilmd wordt, waarbij de regisseur steeds moet kiezen welk shot het mooiste is voor dat moment. Wauw!

DSC_0101
DSC_0120

Wie er meededen aan de aflevering? Dat is een geheim! De aflevering zal uiteraard op de televisie verschijnen. Ik weet niet precies wanneer, maar het is sowieso leuk om De Slimste Mens te volgen. Een leerzaam, maar ook grappig programma. Grappig is het vooral door de deelname van Maarten van Rossum als ‘praatgast’. Wat een bijzondere persoonlijkheid is dat, zeg. Wel wilde hij graag met ons op de foto.

DSC_0132

Advertenties

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: