Artikel over The Island of Freedom

Zoals jullie eerder gelezen hebben, ben ik naar Sziget festival 2014 geweest (oh het was zó leuk. ik denk er nog iedere dag aan terug en zou zo nog een week willen). Niet alleen op mijn blog, maar ook voor CultuurBewust – waar ik laatst aangenomen ben als Eindredacteur Muziek, maar ook zelf af en toe stukjes schrijf; lees hier meer – heb ik over het wonderlijke festival geschreven.

ft14_headersziget_2Bron foto: Festival Travel

Hieronder zal ik een stukje van het artikel weergeven. Om alles te lezen kun je naar de website van CultuurBewust gaan: ‘Zomerse sfeer op Sziget festival 2014‘.

Drie kenmerken van Sziget festival: zonder een kampeerplekje onder een boom is het lastig om enigszins uit te slapen, bier verschijnt standaard in halve liters en er treden erg fijne artiesten op. Het festival brengt feest, liefde en energie.

Sziget is inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste Europese festivals. Bezoekers vanuit de hele wereld komen naar het evenement toe, waarbij Nederlanders, Duitsers en Engelsen overheersen. Van 11 tot 18 augustus 2014 bevinden zo’n vierhonderdduizend bezoekers zich op The Island of Freedom – sommige festivalgangers arriveren zelfs al een halve week eerder.

Niet alleen muziek
Via de zogenoemde Sziget-brug arriveert men op het terrein, dat bestaat uit een groot eiland. Wat het festival in Boedapest zo bijzonder maakt is dat er enorm veel te beleven valt: niet alleen muziek krijgt aandacht, ook zijn er kunstobjecten, sportmogelijkheden, speciale evenementen als een balloon party waarbij honderden bezoekers tegelijkertijd een helium ballon de lucht in sturen, vuurwerk en is er een circus.

[…]

Slechts een aantal mindere punten
Natuurlijk kan niet alles tot in de puntjes perfect zijn. Zo kost een poncho tijdens een hevige regenbui meer dan een groot glas bier en lijkt de indeling van de podia hier en daar niet in orde te zijn: Stromae treedt op in de veel te kleine A38-stage, terwijl oudere, minder relevante bands als Madness op het hoofdpodium geplaatst worden. Natuurlijk is de muziekfocus in Hongarije anders dan hier. Zo is Stromae in Frankrijk en Nederland veel bekender is dan daar. De programmamakers hadden daar echter enigszins rekening mee kunnen houden, aangezien er zoveel West-Europese bezoekers op Sziget afkomen.

De zomerse sfeer zit er echter meer dan goed in: niet alleen bezoekers, maar ook artiesten barsten van de energie. Het publiek applaudisseert en juicht gedurende de week luid, terwijl artiesten de toeschouwers met alle liefde bedanken.

Advertenties

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: