Anna Schouten
blogger, (stukjes) schrijver, fotograaf | 1993 (twintig jaar) | Utrecht

Voor vragen of mededelingen:
neem contact op via mailadres ookannadoetdingen [at] gmail.com

Facebook (Ook Anna doet dingen)
Blog (Ook Anna heeft een blog)
Flickr (Ook Anna schiet plaatjes)

Ook Anna (doet dingen/heeft een blog/schiet plaatjes): ‘Ook Anna heeft een blog’ is de website waarop ik verhaaltjes schrijf. Die kunnen over van alles gaan: mijn leven, mijn opleiding, landen die ik bezoek, muziek die ik hoor of dingen die ik proef. Ik heb geprobeerd om met behulp van genres, de L-woorden te zien aan de rechterkant van de website, overzicht te bieden betreft de onderwerpen van de stukken.

Er is echter meer dan een blog. Onder de afgekorte naam ‘Ook Anna’, Facebook pagina ‘Ook Anna doet dingen’, houd ik me bezig met zowel schrijven als fotograferen. De foto’s die ik maak zullen verschijnen op mijn Flickr pagina: ‘Ook Anna schiet plaatjes’. Op mijn blog zal ik een aantal van de foto’s delen, waarbij ik een link plaats naar de Flickr pagina. Het lijkt me handig om twee pagina’s te hebben die ik aan elkaar kan koppelen: de Flickr pagina biedt een overzicht van alleen de plaatjes, op mijn blog kan ik met een aantal foto’s laten zien wat ik meegemaakt heb en daar een verhaal bij vertellen. Op de Facebook pagina komt alles samen en post ik updates over nieuwe blogartikelen.

Anna: een doodnormale naam voor een misschien wel net zo normaal meisje, maar dan wel een meisje met een passie voor schrijven. Zo houd ik me niet alleen bezig met mijn blog, maar schrijf ik ook voor andere websites. Ik ben Eindredacteur Muziek voor CultuurBewust.nl, wat inhoudt dat ik zelf teksten schrijf, maar ook teksten redigeer, agenda’s in elkaar flans, sollicitaties houd, masterclasses organiseer en een heleboel andere dingen regel. Bij CultuurBewust vind ik de uitdaging en motivatie die ik later graag zou willen hebben in mijn echte werk, nadat ik klaar ben met studeren. Tevens ben ik redacteur voor universitair tijdschrift BLIK: het officiële blad van het departement Media- en Cultuurstudies van Universiteit Utrecht. Bij BLIK redigeer ik teksten en maak ik tevens deel uit van de PR, waarvoor ik onder andere workshops organiseer en de sociale media bijhoud. Daarnaast verschijnen er zo nu en dan artikelen die ik geschreven heb op Muzify.nl: een muziek website die zich vooral richt op wat alternatievere genres. Bij Muzify.nl is mijn online schrijfcarrière begonnen: mijn allereerste stukken publiceerde ik daar. (Ok, afgezien van een paar mislukte fashionblogs, waar ik me ook een tijdje mee bezig hield.)

Eerder heb ik ook gewerkt als eindredacteur voor Deadline.nl, waar ik de taak had om artikelen te redigeren en soms zelf iets te schrijven over bijvoorbeeld muziek, dans of theater. Daarnaast schreef ik voor Nadelunch.com, waarbij mijn teksten verschenen in de rubriek ‘Beluisterd’. De naam zegt het al: voor Nadelunch.com schreef ik over muziek, net als ik voor CultuurBewust.nl doe en voor Deadline.nl deed. Ten slotte was ik blogger voor SPRING Utrecht festival 2014, waarbij ik voorstellingen bezocht en daar iets over schreef voor de website van SPRING (1 2 3). Sommige teksten die ik geschreven heb voor deze externe websites, kun je hier (deels) terugvinden.

Ik houd me ook bezig met fotografie. Ik ben lid geweest van de fotocommissie van mijn studievereniging, SV Contact (studiejaar 2013-2014). Fotograferen doe ik zowel analoog (voornamelijk met mijn Minolta Dinax 500si en Minolta 75w, en zo nu en dan pak ik mijn polaroid camera weer eens uit de kast), als digitaal (met mijn Nikon D3100, soms met mijn oude Olympus E-500 en eerder met de Nikon D3200 van mijn studievereniging). Op mijn websites zullen vooral de digitale kiekjes verschijnen, waaronder op de eerder genoemde Flickr pagina. Ook verschijnen er foto’s die ik met mijn telefoon gemaakt heb, maar die zul je niet tegenkomen op de Flickr pagina.

Wie Anna is: ik ben twintig jaar oud (1993) en woon in een studentenhuis in Utrecht. Op ‘Utie’ ben ik een beetje verliefd geworden en ik zal er de komende jaren dan ook niet weggaan. Hiervoor heb ik met mijn ouders en later alleen met mijn moeder (geen drama verhaal hoor, maar wel gescheiden ouders) in een klein dorpje in midden Noord-Holland gewoond. Van dat dorpje heb ik nooit zoveel gehouden, ik mis het dan ook niet. De stad naast het dorp, Hoorn, mis ik af en toe echter wel een beetje. Toch heb ik in Utrecht inmiddels helemaal mijn draai gevonden.

In september 2012 ben ik begonnen aan de studie Communicatie- en informatiewetenschappen aan Universiteit Utrecht. Allemaal erg leuk, ik heb het er naar mijn zin. Blij dat ik de juiste opleiding gekozen heb. Ik richt me op de communicatiekant van de opleiding, niet op de historische mediakant waar de andere richting uit bestaat. Met name interessant zijn de vlakken linguïstiek en journalistiek. Hiervoor heb ik er zes jaar over gedaan om mijn vwo diploma te behalen.

Verder ben ik en zijn de dingen die ik doe in mijn leven niet zo enorm bijzonder. Ik heb geen enge ziektes, geen extreem talent en geen uitzonderlijke prestaties behaald. Het enige wat ik kan bedenken is dat ik linkshandig ben met schrijven op papier, maar verder alles met rechts doe. Dat ik het hele jaar door sproetjes op mijn gezicht heb, wat iedereen altijd enorm schattig vindt. Ook heb ik twee witte vlekjes op mijn voortanden, omdat ik vroeger eens van een klimrek gevallen ben. Maar zo speciaal is dat toch allemaal niet? Zoals ik al eerder zei, Anna: een doodnormale naam voor een misschien wel net zo normaal meisje.

DSC_0045-32

2 reacties

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: